יש ענפים רבים בעולם העסקים שהמוצר או השירות הסופי ללקוח, כולל בתוכו מספר מרכיבים ששולבו לתוך המוצר המוגמר בכמויות קטנות.
כמו במוצרי מאפה או תבשילים, עיצוב וייצור תכשיטים, טיפולים קוסמטיים ואפילו שירותים טכניים כמו נגרות, אינסטלציה, מעבדות תיקונים וכדומה?
אותם מרכיבים (קמח/ברגים/דבק/תבלינים וכו') נרכשים על ידי בעלי העסקים בכמויות גדולות ומשום כך משלמים עליהם בכסף רב, אבל הם עושים בהם שימושים להרבה מהמוצרים/שירותים שלהם כשבכל אחד מהמוצרים הם משתמשים בכמויות קטנות.
ולכן בשלב התמחור, תמיד עולה אותה השאלה – "אייך לחשב את העלות לכמות במוצר הבודד"?
לשם הגעה לתחשיב ברמת דיוק ממש גבוהה – בלי כמעט ובלי בערך, נדרש בעל העסק לפעולת ניהול פשוטה שקוראים לה בדיקה.
כל בעל עסק, בתחומו, חייב לבדוק איזו כמות מחומרי הגלם מושקעת בכל יחידת מוצר. כלומר: מכל שק של 5 ק"ג קמח כמה הוא מייצר סוג מסוים של מאפה. אין דין מאפה שדורש כוס בודדת לדין מאפה שדורש 1 ק"ג קמח ולכן הבדיקה היא לכל סוג בנפרד. אותו הדבר לחומרי בנייה, נגרות, תכשיטים, טיפוח וכד'.
אחרי שהושלמה הבדיקה השלב הפשוט הבא הוא לחלק את עלות החומר במספר המוצרים שהוא מספיק לייצור שלהם.
כמובן שבשלב הבא יוספו מרכיבי מחיר נוספים ותחשיב שורת הרווח,
אבל כשלב ראשון בוצעה כאן עבודת ניהול מלאי ותחשיב צריכה שמאוד חשובים לניהול הרכש והכספים של העסק.
אגב, גם אם זה נראה כמו "הרבה עבודה" ו"ירידה לפרטים הקטנים" כאן טמון ההבדל בין עסק רווחי ויעיל לעסק ב"כאילו".
כדאי לך להכיר את התוכנית המאצת לשיפור ביצועים,לבעלי עסקים וחברות.
תוצאות מובטחות תוך 15 שבועות בלבד!
הדרכה בהדגמה להמחשה לתהליך תמחור למוצר מרווה מכמויות קטנות של כמה מרכיבים: